2008. szeptember 20., szombat

Sokatmondó kép

„Mi lett volna, ha…?” Néha egy egyszerű mondat, gondolat, tett mennyire meg tudja változtatni az ember életét. Hányszor elgondolkozik az ember, hogy persze, voltak jelek, de akkor nem figyelt eléggé, és később már nem tudott változtatni az események menetén. Aztán marad a bánat, a letörtség és az önsajnáltatás. Igen, sokszor érthető és elfogadható ez, de ha egy idő után ha nem tesz ez ellen semmit, akkor csak a saját csapdájába esik. Ezek után pedig ne csodálkozzon, ha nem lesz képes változtatni, és kitörni onnan, ahová került.
Talán ezért is jelent nekem sokat ez a fotó, ami lehet, hogy az átlagember számára nem sok mindent mond. Egy mosolygós, kifejezetten helyes srác, három éremmel a nyakában, (egy arany, két bronz) amiket, hogy megszerezzen, ahhoz hatalmas akaraterőre és kitartásra volt szüksége. Az eredménye pedig magáért beszél, hisz ezzel az idővel az ép sportolók között is figyelemreméltó lett volna, amit tett.
Igen, ezért is jelent olyan sokat ez a kép. Mert bizonyítja, hogy mennyi mindenre képes az ember. Pedig, ha valakinek nem könnyű, ha valaki igazán szomorkodhatna, és ha valakit igazán lehetne sajnálni, akkor az ő. Ő is felteheti a kérdést, hogy mi lett volna, ha? Csak felesleges.
Mert most egy mosolygós, boldog ember van a képen, aki képes volt kitörni, és aki igazi példa lehet bárki számára.

Nincsenek megjegyzések: