2009. január 1., csütörtök

Az idei első bejegyzés

"Hogy boldog lehess, három kincset keress: higgy, remélj, szeress! Hozzon az új év örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket, mit csak lehet! B.U.É.K!"

B.U.É.K! Mindig zavarban vagyok, hogy az ilyen típusú üzeneteket mikor is kell elküldeni? 31-én készülődés közben, vagy éjfélkor, esetleg 1-jén napközben? De mivel a kártyámon most nagyon nincs pénz, ezért most kívánnék mindenkinek B.U.É.K.-ot! :)
Kezdjük az elején! Igen, most valami év végi számadás félét illene készítenem, de ez meglehetősen nehéz lenne. Egyrészt a gondolataim jó részét évközben folyamatosan (ok, kisebb megszakításokkal) közlöm, ezért ettől el is tekintenék. Legnagyobb öröm, legjobb esemény, legszomorúbb dolog? Magánügy. Igen, idáig elég feleslegesnek is tűnhet ez a bejegyzés. Viszont ez a nap mégis megérdemel annyit, hogy itt koptassam az ujjaim.
Az év első napja ugyanis egy különleges nap. Egyrészt ki kell pihenni az előző este (mit este! … inkább éjszaka és hajnal :D) fáradalmait, másrészt ilyenkor mindenki tele van tervekkel, ötletekkel és célokkal. Ott a babonák, miszerint együnk lencsét és disznóhúst, de a csirkét és a halat kerüljük. A másik ismert szokás pedig az, hogy vigyáznunk kell, hogy hogyan viselkednünk ezen a bizonyos napon, ugyanis olyanok leszünk majd egész évben. Nah, nem mintha bármi is igaz lenne és bármi is bejönne, és emiatt a nap miatt az egész világ sem fog a fejetetejére állni.
Aztán ott a fogadalmak, amiket valaki vagy megköt, aztán úgysem tart meg, vagy szimplán kineveti, hogy milyen értelmetlen dologról van szó. Pedig, ha normális és nem a viselkedésünkkel és a személyiségünkkel teljesen ellentétes dologra szeretnénk fogadni, akkor még lenne is értelme az egésznek. Egy-egy teljesíthető és jó elhatározás még hasznos is lehet.
A lényeg a lényeg, hogy eddigi egyik leghúzósabb évem előtt állok, ami biztos nem lesz egyszerű, amikor sokat kell majd hajtanom, hogy biztosan elkezdhessem valóra váltani a álmaimat.
Ez az év pedig valami újnak a kezdete lesz, hiába tűnik az még olyan távolinak…

2 megjegyzés:

lausz írta...

Boldog új évet!!!:)
Akartam még valamit írni, de már elfelejtettem. Segáz, megesik:D:D

Vera írta...

Neked is, viszont! :)
Majd szólj, ha eszedbe jut :D