2008. január 14., hétfő

A pillanat varázsa


Néha a spontán dolgok a legjobbak. Fura ezt mondani, de igaz, már csak azért is, mert én vagyok az, aki tényleg szinte mindig mindent előre megtervez, hogy ne érhessenek kellemetlen meglepetések.
Mégis a legjobb ötletek, gondolatok, a legváratlanabb pillanatban ugranak ki az ember fejéből. Itt van például a mai nap, amikor a lehető legunottabb percemben épp egy Svájc központú térképet rajzolva, egy ötletem támadt. Ami miatt lekések két buszt és két vonatot, és teljesen átvariáltam a délutáni programom. De megérte … :)
Talán ennek a momentumnak is megvan a maga fontos szerepe. Szóval, minden percnek ott van a maga különleges jelentősége, ezért egy nap sem lesz unalmas. Mert mindig kapunk egy újabb lehetőséget, hogy valami olyat tegyünk, ami teljesen lehetetlennek, furcsának tűnhet először, és akár a teljes életünk átvariálja.
Vagyis nem véletlen amikor azt mondom, hogy „ezért már megérte felkelnem”. Igaz ezt a mondatot inkább cinikusan használom, de azért valamilyen igazság csak van benne. :)

Nincsenek megjegyzések: